Milton!Milton har det underbart på Island som ni ser. Han busar, vilar och mår allmänt gott. Det goda livet, alltså!


Tack snälla Edda som skickar mig bilder och låter mig veta hur han mår! Det betyder mycket.


Dubbelt firande för nybliven norrman!Ord blir överflödiga. Nationaldag OCH schlagerseger. Herrejösses!Vackra barnbarn!

Två valpar ur Miltons andra kull har debuterat i juniorklass på Gotland och SvTk i helgen! Hur det gick? Alldeles strålande.Privé Carmen Electra
1:a Juniorklass med CK 2:a bästa tik!!


Privé Chippendale 1:a Juniorklass CK bästa hane BIM!


Det största av grattis till uppfödare Ingela och Stigs ägare Sofie och Petter! Jag är så stolt!

Pavel Pavel Pavel

Idag har Pavel ägnat sig åt två av sina favoritsysslor. Nämligen:

 

Vilat i solen OCH badat. Han blir helt tokig när han ser vatten...

En liten tös, som tar stor plats!

Jag berättade i föregående inlägg om Milton / Lotta-kullen. I den vackra skaran av tre valpar blev det en tik. Ingela valde att behålla henne. Privé Carmen Electra, till vardags kallas hon för Juli. Denna underbara tös har jag haft äran att vara väldigt nära och den av valparna jag har träffat mest. Jag kommer så väl ihåg när hon kom ut, med magen i vädret och vi såg direkt att det var en tik. Lycka! Det första jag påpekade till Ingela var hennes långa öron.Juli är en orädd, trevlig och framåt tjej. Hon räds inte något och är verkligen tax ut i tåspetsarna. Det som är så oerhört kul för mig är att hon är så fruktansvärt lik sin pappa. Både i sättet och väldigt lik i sitt utseende. Hon låter till och med precis som honom. Hon är verkligen en kopia!
Far och dotter.


Juli har utvecklats otroligt bra och jag hoppas Ingela får många långa och roliga år med henne. Och jag hoppas att jag får ta del av det. Hon är verkligen en hund som fastnat i mitt hjärta och för mig är hon den perfekta kanintaxen. Både mentalt och exteriört.Liten......blir stor.

Det jag älskar mest av allt hos henne är hennes otroligt vackra huvud och vänliga uttryck.Vackra tös!


Som sagt, för mig betyder hon mycket!


Fredrika?

Jag kanske borde skriva ner lite om mig själv?

Det började för många år sedan, närmare bestämt för 15 år sedan. Min familj köpte sin första långhårstax av Maria Lindholm på kennel Yam Yam´s. Yulle som han hette var en underbar hund och en otroligt god representat för rasen. Han fick mig att fastna. Jag minns så väl när jag var på hundutställning för första gången. Helt ovetandes om att det här skulle bli en av de största delar i mitt liv.

Åren gick och 1998 köpte vi vår nästa tax. En långhårig kanintax, också han från Yam Yam´s kennel. Xidor fick många fina år hos oss, tyvärr sprang han bort vintern 2003. Oändligt saknad.

Sen gick åren. Jag provade någon annan ras, men det var alltid taxar som jag intresserade mig mest av. Jag läste allt jag kom över, kollade stamtavlor och ville lära mig allt!

År 2004 i februari fick jag kontakt med Charlotte Jacobsson på kennel Bussahagen. Hon skulle precis para en av sina tikar med en jättefin hane som jag fastnade för. Jag bestämde mig att jag ville köpa en och jag fick förtroendet. Att få vara med alldeles från start när valparna föds är otroligt roligt. Så mitt i studentveckan hämtade jag hem honom. Min allra första helt egna taxpojke. Bussahagens Pavel Bure. Han har gett mig så mycket och jag är evigt tacksam för att jag fick köpa honom! Nu kan han titulera sig SU(v)CH NUCH SVCH Bussahagens Pavel Bure!


År 2006 köpte jag min andra alldeles egna tax. Tavlefjärdens Belmondo. Hans stamtavla var så spännande att jag inte kunde låta bli! Han är en underbar hund och otroligt lugn. Han har ångat på i utställningsringarna och kan titulera sig SVCH SU(v)CH NUCH INTU(v)CH NV-07 Tavlefjärdens Belmondo. Milton som jag kallar honom har två fina kullar i Sverige som artar sig jättebra. Mer om dem kommer. Just nu är han på Island dit jag lånat ut honom i avel. Jag saknar honom varje dag och hoppas och tror att han ger Edda så mycket glädje som han ger mig!

 

Tack Kerstin och Peter att jag fick köpa honom!

Jag skulle aldrig klara mig utan att få ha taxar i mitt liv. Jag älskar dess långa, vackra, trevliga, smarta och envisa fyrbeningar! Det finns inte ord som räcker till hur glada dessa hundar gör mig!En bild säger faktiskt mer än 1000 ord./ Fredrika

Wigge!Idag är den stora dagen. Och det inte utan att det knyter sig i magen på mig. Wigge min dvärgpinscherhane som snart är 11 månader ska flytta. Hans nya familj är från Trondheim. Jag hoppas och tror att det ska gå bra för dem. Uppdaterar med lite bilder sedan. Nu måste vi packa allt!

RSS 2.0